Kurumsal

Catering Nedir?

  • İngilizce bir kelime olup, anlamı yiyecek tedarik eden demektir.
  • Günümüzde toplu yemek hizmeti veren firmalar için kullanılmaktadır.
  • 1980’li yıllarda Türkiye’de kullanılmaya başlanan bir hizmet dalıdır.

Catering Hizmetlerimiz Nelerdir?

  • Taşıma Yemek Hizmetleri
  • Yerinde Pişirme Hizmetleri
  • Davet ve Organizasyonlar

Menü Hazırlık Aşaması

Menüler, Menü Komisyonu tarafından aylık olarak hazırlanır. İş yeri Hekimi, Diyetisyen, Hijyen ve Kalite Müdürü, Aşçıbaşı, Proje Müdürleri, İşletme Sahibinden oluşan bir komisyon; Gıda Güvenliği sunum ilkesinden hareket edilerek, mevsimsel sebze ve meyveleri, müşteri profili, müşteri ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda menülerimiz hazırlanır.

Kalite Çalışmalarımız

  • Müşteri Memnuniyeti için; ISO9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi
  • İnsan Sağlığı için; ISO22000/HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi
  • Çalışanlar için; OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği
  • Dünya için; ISO14001 Çevre Yönetim Sistemi
  • Memnuniyet için; ISO10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistem

  • Kalite Sistemleri başlığı altında bulunan bu sistemler tüm projelerimizi kapsayacak şekilde belgelendirilmekte ve Sistemler akredite bir firma tarafından her yıl denetlenmektedir.
  • Tüm Üretim Bölümü ve Projelerimizin; Kalite ve Hijyen Departmanı tarafından İç Denetimleri gerçekleştirilmekte, Sürekli İyileştirme Eğitimleri verilmektedir.

Uygulamalarımız

  • Üretim alanına gelen tüm ürünler Ürün Kabul Kriterlerine uygunluğu kontrol edilerek alınır, uygun olmayanlar iade edilir. Kabul edilen ürünler, depolama şartlarına göre SICAKILIK, ETİKET, FIFO, AMBALAJ kontrolleri ile uygun yerlerine yerleştirilir.
  • Çiğ sebze ve meyveler ön ayıklama ve yıkama işleminden sonra Sebze ve Meyve Yıkama Makinesinde yıkanıp, dezenfekte edilip, son olarak Ozon Sistemiyle kontrol altına alınır.
  • Kızartmalık yağların kontrolü zorunluluktur. Atık yağlar bir Yasal Zorunluluk olarak Lisanslı bir kuruluşa teslim edilir. Atık yağların Kimyasal ve Fiziksel Analizleri kontrol altına alınıp, kayıt altına alınır.
  • Personelin Kişisel Hijyen uygulamalarında; düzenli hijyen eğitimi verilmektedir.
  • Üretilen tüm gıdalar pişirme, sevkiyat, projelerde kabul ve servis öncesi sıcaklık ve duyusal kontrolden geçirilir.Gıda muhafazası Gıda Güvenliği için kritik kontrol noktası olup,paslanmaz çelik gastronom küvetlere yerleştirerek,thermo boxlarla sevkiyat edilir.
  • Sevkiyat öncesi ve servis öncesi günlük tüm üretilen gıdalardan, kullanım ve içme sularından numuneler alınıp, ayrı bir +4C dolapta/72 saat saklanır. İhtiyaç durumunda numuneler bağımsız, akredite laboratuarlarda analiz ettirilir.
  • Tüm temizlik ve dezenfektasyon işlemleri, depo kontrolleri, girdi kontrol sonuçları, yemek pişirme, hazırlık, depolama, sunumlar kayıt altına alınarak, geriye dönük izlenebilirliği sağlanmaktadır.
  • Yemek Sevkiyatı yapılan araçların temizliği, araç transfer sıcaklıkları her zaman kontrol altına alınmaktadır.